De baas legt uit dat in de regio dit een sport is, verschillende eigenaren van de cider concureren met elkaar, wie kan het beste schenken en niet morsen!? Die zijn dan ook zoet en van de straat!
En nu allemaal naar de camper om te koken, we moeten wel want het restaurant is nog niet open?!

Maandag 23-6-08. Castropol - Deva (Gijon).
We gaan langs de kust, de andere route volgt de uitlopers van de Picos.
Het is zwaar bewolkt met in de bergen mist, sommige wagen het er toch op om door de bergen te gaan. Hiervan komen er ook weer terug, te gevaarlijk, haarspeldbochten, mistbanken en koeien op de weg.
Maar 4 'di-hards' gaan door!!

        
Onderweg een Spar waar de hollander weer wat kan leren, moeders doet boodschappen, vader hangt aan de bar!
Waar we aan de kust kunnen komen gaan we even kijken, het is grijs en het blijft grijs.
Soms loopt de snelweg parallel met de N, soms sta je in een dal onder de snelweg. Knappe staaltjes van bouwwerken, kan nederland ook nog wat van leren, je kan zowel in Spanje als in Portugal flink doorrijden op snelwegen, bruggen gaan gewoon over een dorp of stad.
De camping is deze keer snel gevonden, het is een mooie terrassen principado camping. Om 19 uur komen de mensen binnen die de tocht door de bergen hebben gedaan, zij vonden het een mooie tocht, hebben de 'wilde paarden'(zoals in het boek vermeldt) gezien, moet natuurlijk zijn 'paarden die in het wild lopen'!! Vonden het jammer dat het weer niet meewerkte.
Het regent de namiddag en avond!
Camping Deva (Gijon), s/n-Principado de Asturias, Deva.

                           

Dinsdag 24-6-08. Deva - Noja.
Hoera ... ik ben jarig!! 62 jr. geworden!! Vandaag gaan we naar een van de mooiste stranden van de spaanse Costa Verde, ze wordt omringt door hoge bergtoppen en een lieflijke omgeving zo zegt het boek, nu nog mooi weer!! We nemen de kustweg en het wordt beter weer, onder Santander door en dan verder naar de kust. Voor een aantal mensen is het pechdag vandaag, de een rijdt z'n bumper los, de ander schaaft zijn achterlichten en weer een ander hangt het fietsenrek in de boom, worden we moe?? De NKC is nu de nederlandse knutsel club geworden, her en der wordt de schade gerepareerd.
In totaal hebben nu 8 campers schade opgelopen, soms door hele nauwe straatjes of gewoon met je gaskast in een hek blijven hangen. Het is maar materiaal zullen we maar zeggen!!
'sMiddags lekker van het zonnetje genoten, nog even snel op internet(kon weer).
En mijn moeder gebeld om haar te feliciteren met haar dochter ....
'sAvonds kwam de hele club zingen 'lang zal ze leven' en van de NKC kwam een kaart en cadeau.

Woensdag 25-6-08. Vrije dag.
In de ochtend is het niet zo'n mooi weer, we gaan even aan het strand kijken maar daar waait een harde noordenwind. Deze komt rechtsreeks over de Atlantische oceaan het strand op.
Op de camping is het beter dus daar gaan we in de zon luieren, vanavond wordt het druk.

    
Eerst de halve finale jeu de boule en dat is spannend!! Beide groepen een eigen scheids .. en ballenjongen .. er moet steeds gemeten worden .. en ieder zijn/haar eigen ballen weer vinden .. dan nog de finale met weer een extra scheids ... en veel lol .. de spanning is te voelen .. en dan zijn er winnaars!!
Met een heus podium en boule missen worden de winnaars bekent gemaakt, en krijgen zij hun prijs uit handen van een eigen miss!! Bedankt mensen voor deze zinderende finale en het toneelspel van de missen!!
En dan gaan we massaal pannenkoeken bakken, het is de bedoeling dat de vrouwen het beslag maken en de mannen om beurten gaan bakken. 

             
En daar gaan ze dan, aanwijzingen door vrouwen en bakken maar, het 1e resultaat ziet u op het bord .. oprollen kon niet maar met een klodder advocaat en stroop was het best lekker!!
Als de mannen de smaak te pakken hebben vliegen de pannenkoeken door de lucht. Vangen gaat soms goed en soms niet .. de hond
wordt geroepen ..die kan hier van de vloer eten!!
Wist u ... er zijn mensen die wel 10 pannenkoeken op kunnen eten, en 1 dame die er wel 8 op kan .. zou het de drank zijn .. ?
Dan volgt er nog de gezamenlijke afwas .. en het uitzoeken van kommen -gardes -borden en bestek -waskommen en borstels -pannen en spaden ...wat een troep kan zo'n groep maken ... maar het was beregezellig.
Veel spanjaarden(het was een spaanse feestdag) komen kijken wat die hollanders nou weer uitvoeren. Dan komt de koffie en het tappen van moppen en langzamerhand wordt het sluitingstijd, morgen laatste dag ... naar Zarautz!!

                                             

Donderdag 26-6-08. Noja - Zarautz.
We nemen de snelweg naar Zarautz waar we achteraf spijt van hebben want de kustweg was een van de mooiste volgens sommige, jammer, volgende keer beter!
Het is een zwaar bewolkte dag en de uitzichten vanaf de weg zijn dan ook niet spectaculair.
Op de camping hebben we een plaats waar je zo vanuit je camperraam de zee opkijkt, ook grijs .. jammer hoor!
We hebben 12 nachten in Spanje doorgebracht en 90% was het grijs en regen, de hagen van hortensia's doen het er goed bij, het is wel een prachtig gezicht zoveel bloemenpracht van 1 tot wel 2 meter hoge hagen.
Meer dan een derde deel van de rondreis Portugal was in Spanje, het viel ons tegen dat we niet verder dan Lissabon gingen, we hadden graag de Algarve ook gezien, het voelde als de tijd volbrengen, jammer!
Misschien dat het bij de volgende reis aangepast wordt. 

                                    
Oké .. laatste dag .. is ook laatste avond, dit was in het campingrestaurant, we hadden aangewezen plaatsen omdat ons presentje al klaar gezet was .. spannend hoor. Ik denk niet dat iemand verkeerd zat want er was geen groepsvorming binnen de groep, Men kon goed met elkaar overweg.
Presentjes; Een groepsfoto met een stekertje op een popje, een steen omdat Portugal 'keigaaf' is en een campertje met 'juno 2008 Portugal' erop.
Natuurlijk wordt er een speech gehouden, een afscheidslied gezongen, goed gegeten en gedronken, gelachen en afscheid genomen van elkaar .. snik, het zit erop .. lieve mensen bedankt .. tot weerziens ..waar dan ook .. een volgende reis?? .. je weet het nooit .. blijf vooral gezond!!                                                   

              Homepage                              Vorige pagina                            Volgende pagina