Zaterdag 3-4-2010, km. 122852, Op weg naar Zuid Frankrijk.

Heen via Luxemburg -Metz -Nancy -Lyon naar Carro. Voor de grens met Belgie hebben we de ANWB bij de camper, het dynamo lampje was gaan branden. Eerst een Fiat garage opgezocht maar het was zaterdagmiddag, geen technisch personeel en ook geen onderdelen. Dat pakte goed uit want er was helemaal geen onderdeel nodig, draadje van een stekkertje was los gegaan. De monteur moest zich in alle bochten wringen, kon er toch niet bij, de kap moest onder de moter weg, toen was het 5 min. werk en weer veel werk om de kap erop te krijgen. Camper stond aan een kant op de stoep en de andere kant op een stevige krik, vakman hoor .. erg netjes en snel geholpen, en het kostte niets! We rijden door om op de CP van Hamoir te gaan staan, het was een erg natte boel, je kon niet knap uit en in de camper komen.

Luxemburg tanken en door naar Marsanny le Cote, het is een mix-parking waar in tegenstelling tot het boek ook grote campers kunnen staan. Het begint weer goed, veel wind, zwaar bewolkt en regen, niet gezellig.

Tanken bij Le Clerque, kunnen betalen met de Visa, er is minder wind en rijden tot St. Paul Troi Chateaux, dit is ook een mix-parking, park en speeltuin ernaast, er wordt druk gebruik van gemaakt. Het is wel koud maar droog, hierdoor hebben we een lang gesprek met een frans echtpaar die een beetje hollands praten. Het is wel een grappig stadje, op dinsdagmorgen markt.

Naar en op Carro gestaan, eerst zaten we helemaal verkeerd maar toch gevonden! Grote CP op asfalt, erg druk, veel wind, wel zon toen we aankwamen.  Dat was de dagen erna anders, regen en wind, als het droog was wel kunnen wandelen om de omgeving te verkennen. Het dorpje is niet echt spectaculair, er is een bakker en klein(dure) supermarkt, maar vlak achter de camper is elke dag verse vis te koop, lekker hoor! We hebben erg chaggerijnige Belgen naast ons, die gaan na 2 dagen verderop op een hoek staan, toen kregen we erg gezellige hollandse buren naast ons. Deze vertellen dat de barometer omhoog gaat en dat het beter weer wordt, en dat klopte want zaterdag en zondag was het weer om buiten te zitten en langs het strand te wandelen. We verbazen ons steeds dat de fransen een land hebben waar veel verschillende hobby's uitgeoefend kunnen worden. Hier waren ze aan het harpoenvissen en verkochten dat zo op de parkeerplaats aan een handelaar, die had grote tonnen in zijn pick-up staan, het werd gewogen en afgerekent. Andere groepen waren met perslucht aan het duiken, weer andere kwamen met de boot op een trailer, lieten hem te water en gingen met de hengel vissen. De harpoenvisser vangen hele grote vissen en inktvissen!

     

Omdat we nog CC cheques hebben die dit jaar op moeten gaan we naar Clapiers voor de CC camping, het regent weer, hadden gelukkig onderweg al boodschappen gedaan dus hoefde we er niet uit! De andere dagen was het wel mooi weer maar de avonden koud. De elektrische fietsen worden geprobeert, rijdt heel goed, maar als je van je fiets gereden wil worden moet je daar proberen om rond te fietsen of naar de super te gaan. Die fransen rijden als idioten, hebben niks op met fietsers, volgens ons vinden ze de diesel niet duur en banden kosten weinig want er wordt met gierende banden gereden. Deze camping wordt w.s. ook voor seizoenarbeiders gebruikt want rond 24u komen er steeds busjes met 8 a 9 personen en 'smorgens vroeg gaan ze weer, niet echt rustig. We hebben nog 1 cheque over als we gaan, we vinden er niks aan om zover overal bij vandaan te staan. De stad Montpellier trekt ons niet, en de onrust op de camping ook niet, hele dagen werd er gras gemaaid. Op je kampeerplek heb je wel een eigen douche en toilet in voor en naseizoen, alles is gewassen dus we kunnen er weer even tegen!

                                             

Hier vandaan naar Cap ´dAdge, de camping is dicht de CP open, nog steeds koud en men komt op zondagochtend om 8.15u het stageld ophalen. Er is in het hele dorp niets te beleven, we vertrekken weer naar Le Grau du Roi, hier is altijd wat te beleven omdat er ook nog gewone bevolking woont. Hier blijven we een paar dagen staan, strandwandelen en de vissers binnen zien komen is een aardige dagvulling, veel verse vis gegeten, stoven en met stokbrood en een wijntje en we komen de nacht weer door. Als het weer omslaat naar bewolkt en regen gaan we weer over de A75 omhoog richting huis, maar hier wordt het weer beter. Op de Cp van Monastier, is een oud treinstation die ooit een keer in Rail Away te zien is geweest, de nacht doorgebracht. Weinig te beleven en aan de doorgaande weg. 

                                               

Millau van de andere kant en op weg naar de CP van Bellerive sur Allier, water inname en afvoer op de plaats zo ook stroom, douchen -afwassen en wassen in het tuinhuisje. Het is echt lekker weer dus genieten we eerst maar even van de zon en de rust want we zijn helemaal alleen!! Als we de andere dag verder gaan kijken we nog even bij St. Pourcain sur Sioule op de CP, een prachtige gratis CP met afgebakende plaatsen aan de rivier, hier hebben we later in dit jaar 1 week gestaan, echt een topper!! De weg voert ons langs en in Moulins -Nevers naar Clamecy, de CP is onder een groep grote kastanjebomen in de schaduw, dan kan en mag je ook bij de sluis staan maar dat is zo krap, een nauwe weg waar je trapje niet uit kan, het is er wel niet druk maar toch we rijden door. In Auxerre denken we meer mazzel te hebben, er was wel plaats als medelanders niet zo wijduit gaan staan! We zijn naar de andere kant van het water gegaan en hadden daar alle ruimte en rust. 's Avonds laat was er nog geen plek!

Op weg naar het Lac de Oriènt onderweg allemaal koolzaadvelden naast het jonge groen van het graan, mooi hoor. Nog even bij de intermarché tanken en boodschappen doen en dan naar de mooie CP(Geraudot)aan het meer. Heerlijke fietstocht langs het meer gemaakt, het is echt lekker weer, beetje wind en volop zon.

                                               

Als het rustig is op een CP lijk je slecht te slapen, waarom?? Geen idee!!

We gaan op zoek naar het geboortedorp van Charles de Gaulle(Lille 1890-Colombey 1970), het monument ter ere van deze franse generaal is in de wijde omtrek te zien, het is een Lotharings kruis van 43,5 mtr. hoog, gemaakt uit een brok roze graniet met bronzen platen, heel indrukwekkend.

                                                 

In het dorp Colomby Les Deux Eglises is een CP, zijn huis "Le Boisserie" is gedeeltelijk open voor publiek, een museum en de begraafplaats met zijn graf. Bij de ingang van het museum staan zijn 2 dienstauto's, een standbeeld en bij het monument veel herdenkings maquettes, Charles is voor de fransen een legende en dat is te merken.

         

Achter het museum het kruis en de gedenkplaten.

 

Dan gaan we nog op zoek naar een kerk in vakwerkstijl met glas in lood ramen, deze zou in Montier en Der moeten zijn maar we kunnen hem niet vinden. Inmiddels is het echt warm geworden en zoeken we het Lac du der Chanteqoc, hier hebben we verkoeling aan het water, mooie wandel en fietsomgeving. Er zijn 2 CP's, 1 vlak achter de winkels met de sani, 1 op weg naar het meer, hier sta je ongenadelijk onder de zon, geen schaduw dus we kiezen voor de ander. Door een flinke koppijn gaan we vroeg op bed en dan heb je sommige fransen die erg laat binnenkomen, ondanks alle ruimte die er is boven op r..t gaan staan, met laat bedoel ik tegen 24 uur!

Via Toul(slechte weg) -Nancy -Metz naar Luxemburg, onderweg erg druk. Van Luxemburg naar Belgie raken we 1 uur in de file door een eenzijdig ongeval, zag er niet best uit. Weer in Hamoir belandt, de modderpoel is droog, rustige nacht.

Op koninginnedag rijden we door nederland en dat bevalt ons goed, lekker rustig op de weg zodat we vlot door kunnen rijden naar 'de kop van Noord Holland'.

   Even wat sparen voor de volgende reis, deze is naar Duitsland!

                  

Homepage                                       Vorige pagina                                 Volgende pagina