Londenreis 2012.

 

Kayleigh van Veen                                                                                               

Klas BL2N

Mevrouw Bali.

Inleverdatum: Maandag 18 juni 2012.

              

Wat verwacht je van deze week ?

 

Ik verwacht van deze week dat we heel veel leuke dingen gaan doen.

Ook verwacht ik rode dubbeldekker bussen, dikke mensen, en heel veel drukte op straat.

Niet alleen met bewoners, maar ook met heel veel toeristen die daar komen.

 

Toeristen vooral, omdat Londen natuurlijk echt een wereldstad is.

 

Rode dubbeldekker bussen, omdat dat écht iets voor Londen is.

En dan de dikke mensen .. Ik verwacht echt dat hun heel veel eten,

en dan vooral Mac Donalds en KFC.

 

Ik denk ook dat je heel veel verschillende mensen en kledingsoorten hebt,

van zakelijk naar zwerver en ga zo nog maar even door.

 

Volgens mij heb je wel een hele andere cultuur in Engeland dan in Nederland.

Hier verwachten toeristen tulpen, kaas en molens, boeren die op klompen lopen.

 

Natuurlijk is dat ook niet helemaal zo, maar het komt er wel bij in de buurt als je op

het platteland kijkt, het is dan wel anders in de stad, maar zo zien toeristen het.

En zo zullen wij als Nederlanders, de Engelsen ook wel zien denk ik.

 

Mensen die alleen maar met taxi’s en rode dubbeldekker bussen reizen.

Heel anders eten als in Nederland, bijvoorbeeld bruine bonen, met bacon en ei als ontbijt.

 

 

 

 

 

 

Londenreis, maandag 4 juni 2012, dag 1.

 

De eerste dag hebben we eigenlijk de hele dag in de bus gezeten.

’S Morgens om 8:00 uur was ik al wakker, omdat ik nog dik 2 uur de tijd had,

ben ik eerst even gaan eten, toen me koffer nog een keer gecheckt of ik alles bij me had.

 

Nadat ik helemaal aangekleed en al beneden kwam, was me vader nog zenuwachtiger dan ik.

Om 10:00 uur nog even naar me andere huis geweest om de laatste dingen op te halen, en toen vertrokken we richting school. Eerst naar mijn begeleider geweest, meneer van Geffen, om ID-kaart te laten zien. 

 

Om kwart over 11 zat iedereen gecheckt en al in de bus, en vertrokken we richting Calais, waar we rond 17:30 uur incheckte voor de boot naar Dover, waar we eerst een hokje in moesten, om onze ID-kaart te laten controleren.

 

Eenmaal op de boot aangekomen werden er ons wat regels verteld, en kwamen we

erachter dat we maar beter konden gaan stilzitten, omdat lopen onmogelijk was, 

en we hartstikke zeeziek werden.

 

Rond 19:30 uur, Engelse tijd, dus in Nederland was het toen een uur later, kwamen we met de boot aan in Dover. Vanaf daar gingen we weer verder met de bus naar de meeting point.

 

Om 21:30 kwamen we aan in Londen Merton Tech, waar we werden opgehaald door het gastgezin, toen de vrouw van het gastgezin ons vroeg of we nog wat te eten wilden.

Kregen we een heerlijke …. uhum .. soep, het was een oranje gekleurde soep, met gelige stukjes, het leek op wortelen en aardappel .. en ook hadden we pizza.

 

 

Na de avondmaaltijd kregen we een snelle rondleiding door het huis, en om 22:30, zijn we naar bed gegaan, want om 6:15 de volgende ochtend zou onze wekker weer afgaan ..

 

 

                                           

 

 

 

Londenreis, dinsdag 5 juni 2012, dag 2.

 

Om 6:15 uur ging onze wekker, want om 6:30 uur  zouden we onze eerste Engelse ontbijt krijgen.

Natuurlijk hadden we totaal geen zin om ons bed uit te komen, dus wekker uitgezet, doorgeslapen, en om 6:30 hoorde we geklop op de deur, waarbij de gastvrouw binnenkwam en zei: ‘Goodmorning girls, time for breakfast !’ Waarbij we met onze slaaphoofden naar beneden liepen, in pyjama’s en dachten, lekker ontbijt ! We konden kiezen uit cornflakes met melk,

Of ‘toast’ met jam, we hadden voor dat laatste gekozen, dat was wel erg lekker !

 

Om 7:30 uur werden we weggebracht naar de Meeting Point, Merton Tech, in Morden.

Daar werden we afgezet door de gastouders, en gingen we met alle groepjes verder met de bus.

Op de parkeerplaats aangekomen, had iedereen eerst even geld gepind, en zijn we door gelopen naar de Tube, station Morden.

 

Als eerste gingen we naar het ‘prachtige’ Natural History museum, station South Kenington.

Het gebouw was heel erg mooi, we gingen naar binnen en je moest, zoals bij vele plekken in Londen, je tas open doen, en alles werd gecontroleerd. Als je doorliep, zag je gelijk een hele grote dinosaurus.

 

Je mocht zelf weten wat je ging doen, en om 12:00 uur moesten we weer buiten staan bij de afgesproken plek. Zo gezegd, zo gedaan. Na heel wat indrukwekkende dingen gezien te hebben, een aardbeving meegemaakt te hebben, en zo nog heel veel meer, stonden we om 12:00 weer buiten.

 

Tegen de middag stapte we weer op de tube, station South Kensington, en reden we naar de halte Waterloo. We hebben een erg lange wandeling gemaakt langs heel veel bekende gebouwen.  We begonnen bij de London Eye, toen de Big Ben. We wilde nog verder lopen, maar vanwege een groot feest wat bezig was, omdat de koningin 60 jaar op de troon zat, was het enorm druk, en zijn we doorgelopen naar de tube, van Greenpark naar Camden Town.

 

Camden Town vond ik echt het leukste, het was vroeger een hippie wijk, maar nu is het een hippie wijk vol met kleine winkeltjes, marktkraampjes en je kon er voor een paar pond erg lekker eten!

Hier zijn we dus eerst eens goed gaan shoppen, en nadat het later enorm begon te regenen, de Mac Donalds in gegaan, en daar ons avondeten besteld.

 

Om 19:30 uur reisde we terug per tube van station Camden Town naar Waterloo en zijn we terug gegaan naar de London Eye, daar tickets gekocht, tassen waren gecontroleerd, en hebben we eerst een 3D film gezien, over hoe de London Eye gebouwd is, en toen zijn we er nog in geweest.

We zaten op het bovenste stuk, van 135 meter hoogte, daar hadden we een fantastisch uitzicht !

 

Om 22:00 uur kwamen we terug bij de Meeting Point, Merton Tech, waar we weer opgehaald werden door ons gastgezin, dit was een hele lange, maar vooral hele leuke dag !

 

 

 

 

 

 

 

 

         

Londenreis, woensdag 6 juni 2012, dag 3.

 

Net zoals de vorige dag ging onze wekker weer erg vroeg, nu moesten we er maar echt aan geloven dat we om 6:15 uur ons warme bedje moesten verlaten.

 

Om 6:30 uur zaten we met onze slaaphoofden aan tafel, weer konden we kiezen uit cornflakes met melk, of toast met jam. De toast met jam vonden we de dag ervoor wel erg lekker, dus daar voor gekozen. Om 6:45 uur naar boven gegaan, omgekleed, gedoucht, en om 7:15 uur zijn we met de auto naar de Meeting Point gebracht.

 

De dag hebben we besteed aan het bezoeken van voetbalstadion Arsenal, waar we om 10:30 aankwamen voor een rondleiding. Nadat iedereen even naar de toilet was geweest, zijn we naar binnen geweest. Daar kreeg iedereen een keykoord met een kaartje eraan van Arsenal, ook kregen we een geluidskastje met een hoofdtelefoon, waarop van alles verteld werd over de geschiedenis, de bouw van het nieuwe stadion, en van alles meer.

 

Om 12:30 uur reisde we per tube, DLR waar de begeleiding ons zonder hun weg liet gaan, om te kijken of we wel opgelet hadden, en te voet naar Greenwich.

 

Onderweg stapte we uit bij het station Canary Wharf, en eenmaal boven de grond aangekomen stonden we tussen de hoge wolkenkrabbers van London.

Daar zijn we naar een winkelcentrum gelopen, even langs de Starbucks geweest om wat voedsel en drinken te halen, en nadat we alles gezien hadden gingen we nog een aantal haltes verder met de onbemande metro de DLR (Docklands Light Railway) en stapte we uit bij station Island Gardens.

 

Daar liepen we via een voetgangerstunnel onder de Thames door naar de zuidoever, waar we aankwamen in het plaatsje Greenwich, en vanaf daar was het nog een hele lange wandeling naar de sterrenwacht, gelegen op de top van de heuvel. Greenwich vormt het nulpunt van het systeem om de lengtepositie op het graadnet van de aarde aan te duiden. (Greenwich Mean Time)

 

Om 15:30 hebben we vanaf Greenwich de tube gepakt en na verschillende keren overgestapt te zijn kwamen we aan in Station Covent Garden. Dat is een station in een van de meest diep gelegen metrostations van Londen. Boven de grond aangekomen kwamen we allemaal straatartiesten tegen, een overdekte markt en nog vele verschillende leuke winkeltjes.

 

Na daar een paar uur rondgelopen te hebben, zijn we teruggegaan naar de meeting point, Merton Tech, waar ons gastgezin ons weer kwam ophalen. Deze avond hebben we bij het gastgezin doorgemaakt. Allereerst daar aangekomen hebben we daar gegeten, patat met salade.

 

De avond hadden we op onze kamer doorgemaakt, met Twilight films kijken, altijd handig die draagbare dvd-computertjes vanuit Nederland, en ons volgegeten met overig snoep koek & chips.

 

Deze avond hebben we ook de gastvrouw een cadeau gegeven, waar ze enorm blij mee was, omdat zo ons sowieso al zulke gezellige meiden vond, wat wij een erg leuk compliment vonden.

        

                                                                                                                 

                                                                                                                        

               

 

 

Londenreis, donderdag 7 juni 2012, dag 4.

 

Net zoals alle dagen ging onze wekker weer veelste vroeg, en zaten we weer om 6:30 uur aan de ontbijttafel.

 

Nadat we een optreden hadden gehad van het hondje die ze daar hadden, die kon ‘zingen’ , en toen we ons ontbijt op hadden, eventjes snel alle spullen bij elkaar gepakt en naar de meeting point, Merton Tech gebracht.

 

Deze ochtend begonnen we onze dag met griezelen in de catacomben van de London Dungeon, waar we op 9:30 verwacht werden. Dat is niet alleen een enorm eng spookhuis, maar er zitten ook nog een aantal attracties in, en bij 1 daarvan werd de suggestie gewekt dat je zelf aan de galg kwam te hangen.. En óf dat zo was .. we zaten in het pikkedonker, in een vrije val !

 

Om weer bij te komen van de schrik liepen we een groot stuk langs de Thames.

Eerst zijn we langs een replica van een Galjoen uit 1577, The Golden Hinde gelopen. Dit is een schip van maar liefst 37 meter lang, met 80 mensen aan boord, vaarde over de wereldzeeën als expeditieschip in naam van Queen Elizabeth. Maar de kapitein Sir Francis Drake was niet echt een ‘lieverdje’, hij gedroeg zich eerder als ‘piraat. Hij maakte op een Spaans galjoen 6000kg zilveren munten buit, een fortuin!

 

Daar bij het schip zijn we even gaan eten, want er was ergens een lek in een metrokanaal, dus het was een drukte van jewelste.. Gelukkig geen gewonde en alles is goed gekomen.

 

We vervolgde onze wandeling richting de Towerbridge, nog voor de Towerbridge ligt het oude oorlogsschip de HMS Belfast permanent afgemeerd aan de oever van de Thames.

 

We liepen verder zo over de Towerbridge richting de Tower of London.

De Towerbridge is gebouwd in het jaar 1894 en is de meest bekende brug in Londen. 

 

De brug is ook populair bij piloten van sportvliegtuigjes, sommige van deze ‘durfals’ vliegen tussen beide delen van de brug door! Iets wat eigenlijk streng verboden is..

 

We sloten deze sightsee trip af met een wandeling langs het meest gevreesde gebouw van Engeland, de Tower of London. Voornamelijk ‘belangrijke’ mensen werden hier gevangen gehouden. Zelfs de koningin Elizabeth heeft hier gevangen gezeten. Vaak nadat zij gruwelijk gemarteld waren om gedwongen een ‘bekentenis’ af te leggen, werden zij hier opgehangen of met een bijl onthoofd en gevierendeeld! Dit lot is Queen Elizabeth gespaard gebleven, maar haar zus Maria is hier wel onthoofd op bevel van haar eigen zus!  Momenteel doet het dienst als museum en liggen de kroonjuwelen van Engeland hier opgeslagen.

 

Later zijn we met de boot teruggevaren over de Thames, en teruggegaan naar de meeting point waar we opgehaald werden door onze gastouders.

 

 

 

 

 

 

Londenreis, vrijdag 8  juni 2012, dag 5.

 

’s Morgens hadden we ons allerlaatste engelse ‘breakfast’, en nadat we hadden omgekleed,

en onze enorme koffers naar beneden hadden gesleept,

werden we zoals gewoonlijk om half 8 naar de meeting point, Merton Tech gebracht.

 

Daar aangekomen even moeten wachten op de bus, alle koffers ingeladen, en de terugreis begon.

 

De reis verliep erg snel, erg veel kinderen hadden geslapen in de bus, de bootreis wisten we ondertussen van, dat we niet moesten gaan lopen, dus we hebben stilgezeten totdat we in de haven aankwamen.

 

We zouden om 18:00 uur bij de Mac Donalds in Breda zijn, maar omdat de reis zo snel verliep, kwamen we daar om 16:00 uur al aan, en nadat iedereen wat gegeten had, zaten we om 16:45 uur weer in de bus, en kon de reis voortgaan.

 

Veel eerder dan verwacht kwamen we thuis, de verwachting was half 10, en om half 7 kwam onze bus aan op school, dat was wel heel fijn.

 

Om kwart voor 7 waren alle koffers uitgeladen, en ging iedereen weer opweg naar huis.

Thuis nog alles vertelt over wat ik die week gedaan heb, foto’s laten zien, geshopte spullen geshowd, en ’s avonds weer lekker naar me bedje gegaan, het was een geweldig avontuur!

 

 

 

 

 

Wat vond ik van deze week in Londen ?

 

Ik vond het erg leuk om dit werkstuk te maken, vooral omdat je dan nóg een keer moet vertellen over alle dingen en avonturen die je hebt meegemaakt in Londen, en omdat het natuurlijk gewoon leuk is om op deze manier te beschrijven hoe je het hebt gehad die week, minder leuk om dit werkstuk te maken, vond ik eigenlijk wel de hoeveelheid tijd die je eraan moet besteden.

 

En nu over Londen, het leuke vond in Camden Town, dat is een winkelstraat met allemaal goedkope leuke winkels, en je hebt daar ook een markt, waar je niet alleen spullen kunt kopen, maar ook erg lekker kunt eten, dus als ik nog eens naar Londen zou gaan, ga ik hier zeker heen,  en ook erg leuk vond ik dat we heel erg werden ‘losgelaten’, je mocht doen wat je wilde, je moest alleen op een bepaald tijdstip terug zijn op de afgesproken plek, dat vond ik wel erg fijn.

 

Het minst leuke .. dat is dan toch de reis heen en de reis terug, een hele dag met de bus onderweg zijn, en op zo’n schommelende boot, dat is niks voor mij!

Ik vond het echt onwijs leuk dat ik met school naar Londen ben gegaan, en heb er dan ook zeker geen spijt van, echt een leuke ervaring!

Ook heb ik natuurlijk heel veel geleerd, bijvoorbeeld over de cultuur, het eten, de samenleving, over stadjes, en hoe het gaat met de metro in Londen, al die kleuren en lijntjes.

Ik ben er nu zelf ook achter, dat ik de taal onwijs goed kan verstaan, maar dat ik wel wat moeite heb met het spreken, dus daar moet ik nog wat meer mee oefenen.

 

 

             Homepage                               Vorige                               Volgende