Okt. '07,
Naar Disney met de kleinkinderen.                                                                                                                              
Wij waren met de camper, de zoon en gezin hadden een arrangement en huisje. We hadden ons bij de ingang roltrap opgesteld zodat ze ons niet konden missen.

                                                              
Op aanraden van iemand op het camperforum hadden we een jaarkaart Fantasie genomen, hierdoor hadden we vrij parkeren, op eten -drinken -souveniers en het diner 'great en eat' 10% korting, de kaart kon ook gebruikt worden als 'fast pass' en dat scheelde weer met in de rij staan bij de atracties.

http://www.disneylandparis.com/fr/passeport_annuel/nonadh/hp.htm       Zie de link voor de prijzen.

Disney is geweldig voor groot en klein, het thema was 'halloween'en de versieringen waren overal.
De grote parade was prachtig, veel wordt uitgebeeld en men heeftaandacht voor de kinderen langs het parcour!

                    

Let tijdens de parade op je spullen en portemonee want je zal niet de 1e zijn die gerold wordt!
Met opa in het treintje zoef zoef door bochten en tunnels, opa die zegt ..'jesses wat gaat dat hard'!! Ja opa je wordt een daggie ouder! Op de oceaan
stomer heb je een mooi zicht op het park.
Dan op tijd zijn voor de great en meat met Mickey, wel even op jebeurt wachten.

                                        
Dan op zoek naar een gelegenheid om te eten, onderweg komen we dan van alles tegen, ook spoken .. brrr ..
De volgende dag hebben we een goedplaatsje voor de 'grand toer', zijn we op tijd voor voorstellingen van allerlei
disney verhalen.
Dan maken we een rondrit met de trein, je kan op verschillende plaatsen op en afstappen.
Dan in het futuristische gedeelte in de raketten.
Ook nog even naar het piratenschip, allemaal spannend ..!!
En wat te denken van het spookhuis en met bootjes een grot in waar allemaal rare en mooie dingen te zien zijn, maar als de boot opeens een paar meter naar beneden gaat wordt het iets minder leuk.

      
Dan ga ik met opa maar even uitrusten en bijkomen bij de draaimolen.

                                                       
Als klapstuk gaan we naar het 'meat en eat' in het restaurant(moet je wel op tijd bespreken), hier ontmoeten we verschillende disney figurentijdens het eten.
Met de handtekeningsboekjes in de aanslag is het ... laat maar komen, wezijn er klaar voor.
En ojee, wat zegt papa nou tegen Goofy 'Pluto'? Of is het Pluto tegen'Goofy'?
Hij schrikt er zo van dat de handen tegen de oren gaan, hij komt maar eens even naar hen toe om de excuses in ontvangst te nemen!!

                               

                                                          
Dan is er de volgende dag tijd voor'het roze gedeelte', hier ben ik niet bij vanwege ziek zijn, dus geen foto's.
'sMiddags ben ik er weer en kan dan ook weer aansluiten, zo zien we 'savonds de afsluiting op het podium en het aansteken van licht op het kasteel.
Dan is er weer een volgende dag, we gaan naar het filmgedeelte.
Hier kan je films zien die door de jaren heendoor disney theaters gemaakt zijn, heel mooiachter elkaar aan gemonteerd.
Is er wind in de film dan heb je het in het theater ook, is er regen dan regent het ook in het theater, grappige belevenis.
Dan kan je je ook nog in een echte film wanen en ervaren hoe het is als de lift een vrije val maakt .. niet gedaan .. Een aantal atracties
staan in de steigers dus daar kunnen we niet in.
Het disneypark en filmpark sluiten om 19u, het commerciele gedeelte gaat door tot na 24u.
Hier kan je eten, de nieuwste films zien, souveniers kopen van pruldingen tot kleding, we scoren een echte disneyjas met embleem en een fleace vest met afbeelding van princessen.
Dan gaan de kinderen weer naar huis en wij gaan verder via de brug van Millau naar de zuidkust.
Het was erg leuk, heel gezellig en spannend.
Op het parkeerterrein staan zo'n 30 campers waaronder deze creatie, er zitten zelfs zonnenpanelen op, hier is over nagedacht .. gaaf ...

                                

En dan is het tijd om afscheid te nemen, we gaan verder Frankrijk in, de kinderen naar huis.
Onderweg wordt ik weer behoorlijk ziek, terwijl ik de website aan het renoveren ben na de pc crash weet ik wat er aan de hand was. Een ingekapselde galsteen die necrotisch was, in 2008 op hemelvaartsdag om 18 u. op stel en sprong geopereerd, mens wat kan je daar ziek van zijn, bah...
We rijden over de A75 en dan kom je bij de brug van Millau, dit is een bouwwerk wat we al jaren zien vorderen, maar als je er bijna bent wel erg spannend.
Op de heenweg boven alles bekeken incl. het infocentrun, op de terug gewoon weer het dal in en daar het infocentrum bezocht.
Op de foto is goed de hoogte te zien!
2001, de 1e steen wordtgelegd.
2004, brug wordt in gebruik genomen.
Heeft 400 miljoen € gekost, is 343 mtr. hoog.
Totale lengte 2460 m.
Het viaduct heeft een vluchtstrook van 3 m. breed, windschermen, zeer resistente vangrails en praatpalen om de 500 m., en brandalarmpalen om de 340 m. ong.

   
Dan trekken we verder naar het zuiden om op de CC camping bij Montpellier te gaan staan, hier hebben we mooi weer, wassen we de
kleren, toppen weer op, in de omgeving kan je met de bus naar b.v. Montpellier. Fietsen is hier niet goed te doen, de fransen zijn dat
helemaal niet gewent en rijden ook als gekken een rotonde rond, je wilt niet naar rechts maar je moet wel naar rechts ..
http://www.pleinairdeschenes.net/
De plaats op de camping heeft eigen sanitair, douche -wastafel en toilet.
Buiten is een diepe spoelbak om kleding e.d. te wassen, nadeel zijn de hoge bomen die veel najaars zon
wegnemen.

                                           
Als we het hier wel bekeken hebben trekken we naar de kust, gaan met 'karin' door de stad en dat was een regelrechte crime. De hele stad lag opgebroken dus we bleven in de rondte rijden, en 'karin' maar zeggen 'zonodig keren'!! Ja, ja .. het is vreselijk druk en in ene stonden we voor een keuze -rechtsaf of een tunnel in waarvan de rechterbuis een cabrio van de camper had gemaakt, de linkerbuis kwam ons over als tegemoet komend verkeer. Zo dat werd dus rechtsaf, zo de antieke binnenstad in, krap en bochtig, mensen doe olala zeiden, het werd steken geblazen -vooruit -achteruit en zo de hele lange bocht om er uit te komen, 1 x hoorden we een flinke klap wat later het trekoog bleek te zijn, de treeplank van de bestuurderskant had ook een deuk opgelopen.
Maar ja dan ben je eruit en kan je niet anders dan weer voor die tunnel uitkomen .. en nu? Terwijl we overleggen wat te doen komt er een pers, auto van achter ons en rijdt zo de linkerbuis in, Gé d'r met een rotgang achteraan, waren dus gewoon 2 buizen rechtdoor, maar door al die opbrekingen was het een chaos van borden. Karin uit en de borden volgen naar de A9 ri. Barcelona, deze even meerijden en dan afslaan ri. Camarque.
Eindelijk een P plaatswaar we toch wel even bij moesten komen van de gekte in Montpellier, schade viel alles mee, dachten de kunststof bumper kapot gereden te hebben, gelukkig niet ..
In Palavas sur Plots op de CP gestaan maar daar was het zo druk dat we de andere dag doorgingen naar Le Grande Motte, de nieuwe CP bij de brandweer is ongezellig dus rijden we door naar Le Grau du Roi.

     
De CP vlak aan het strand vlakbij de binnenhaven, altijd reuring, geen uitgestorven badplaats.
Super U op loopafstand, zo ook de visafslag, in Grau du Roi eten we veel vis, gewoon omdat het lekker en zeer vers is.
Van hieruit fiets je zo naar Le Grande Motte waar in het weekend nog wel wat volk aanwezig is, hier alleen een haven voor luxe boten.
Aan de andere kant van de binnen zeehaven is het toeristiser qua huizen en haven voor luxe boten.
Let op, je hebt zomer en winterprijzen, dat is een groot verschil, lees mijn stukje in de info!!
Er kan betaald worden bij de bewaking van de parkeerplaats, en er kan betaald worden bij een munten automaat, kan volgens mij
ook met een (franse) pas.
Het binnenkomen van de visserschepen gaat er anders aan toe dan een paar jaar terug, toen waren ze bij binnen varen nog aan het
sorteren. Daar is w.s. een stokje voor gestoken want er gaat wel heel veel klein spul overboord, gevolg heel veel meeuwen achter
de boot. Sportvissers op de steigers, aan die laatste meert bijna geen boot meer af, ook niet om diesel te tanken.
De afslaghaven is geheel gemoderniseerd, er wordt uitgeladen voor de afslag en diesel tegelijk getankt.
Er loopt al jaren een oudere man die vis ophaalt en de zwerfkatten te eten geeft.
Villa René veranderd in de jaren ook niets aan, zie nooit iemand de deur los doen, ben wel benieuwd wie daar nou toch woont, w.s.
niemand meer!?

                                          

We zijn via de A75 weer naar huis gegaan, de brug van Millau vanaf de andere kant gereden=omlaag.
Monastier Hier overnacht, een wat eenzame plek bij een oude spoor station, er rijdt geen trein meer, maar wel overlast van de
vrij drukke weg, politie hebben wij wel 5 x die avond voorbij zien gaan!
Dan verder naar Givri rustige plaats met bakker, plat du jour, goed voor 1 nacht of je moet willen gaan fietsen, ligt een fietspad over oude spoorbaan.
Millery Let op de busstop plaats, deze komt vroeg kinderen ophalen, weinig te beleven in het dorpje, geen restaurant of bakker.

                                          
Dan op weg naar Luxemburg waar we tanken en shoppen, daar na de laatste stop in Hamoir Bij onze overnachting was het voetbal geweest en tot laat gingen de pers.auto's weg, was een natte boel, bakker op loopafstand, je kan leuk wandelen langs de rivier.
Dan op weg naar huis, tot Maastricht gaat het nog wel, we hebben uitgedokterd dat bij de 2e stoplichten een chinees zit, even de rotonde rond om weer terug te gaan, parkeren en blijven staan is moeilijk dus zoeken we een rustige plek om te eten. Pakken een aantal tassen in, halen het beddengoed eraf, drinken rustig koffie en gaan na de spits verder. Anders is het echt niet te doen om in een ruk naar de kop van Noord Holland te rijden, zo afgrijselijk druk rond Eindhoven -Utrecht -Amsterdam, niet leuk meer!


Nog even een half jaartje werken en dan kunnen we samen aan de hobby's .. lijkt me gaaf!

Homepage                   Vorige pagina                Volgende pagina