page22

Korte indruk over het jaar 2014.

Mei/Juni

Via Zundert, waar Tweewieler Museum 'de Scooter' een CP heeft, op weg naar ...... maar eerst nog wat landen door.

Tot onze verrassing hebben ze daar in het museum de Flandria Averos, hier hebben we in de kruikentijd veel mee gereden, zelfs van Lisse naar Den Helder en Texel en weer terug. Gaaf hoor dat je dit tegenkomt!

Via Belgie -Frankrijk en Spanje komen we Portugal binnen bij Braqanca, hier is een CP bij een Citadell, altijd leuk om naar boven te klimmen en het geheel te bekijken. Hoe kregen de mensen vroeger het voor elkaar om naar zo'n grote hoogte stenen e.d. te brengen?

Naar beneden gaan we over de nieuwe tol waar je overal gewaarschuwd wordt te betalen maar waar je nergens kan betalen! Gewoon doorrijden, we zien het thuis wel! De Garmin houdt het voor gezien, geeft geen weg aan in Portugal, ra.. ra wat nu weer, blijken we een kaart van centraal europa te hebben en daar zit, gezien het tijdverschil, geen Portugal op. Bij mailing geeft garmin aan dat we Portugal erbij kunnen kopen, echt niet, de hele weg wilde garmin ons de snelweg af hebben, en bij een afslag is het garmin gelukt. We mogen Bordeaux binnendoor, en bedankt hè! Ik heb met alle instellingen geprobeert het te veranderen, tevergeefs, je gaat de verkoop in!

En dan op kaart naar de plaats van bestemming, gevonden!

Dit jaar bezoek gehad van de 'hop met jongen', dan zie je er meer bij elkaar, geen jongen dan zie je ze als eenling. Onze grote vriend Figo was net zo blij als wij, heeft zich weer trouw en gezellig gedragen. Eitjes van de zwarte roodstaart in een plantenhanger, die later w.s. door een hagedis eruit gehaald zijn. Dan hebben we en veel zon en veel regen gehad, alle potplanten dreven in de pot, dus op z'n kant om het water er weer uit te krijgen. Het waren weer gezellige weken!

Vanuit Portugal weer terug want het werd me te warm daar, via Spanje Frankrijk in en in Capbreton op de CP gestaan, hier was het iets aangenamer. Toen naar Blaye op de CP, het is overal erg druk, sommige CP's staan circus toestellen opgesteld en op de CP staan de circusmensen, wel interressant is de eb en vloed beweging, de boten komen helemaal droog te liggen op de bodem. Achter de CP zie je Citadelle de Blaye, een bezichtiging waard.

Het weer begon te veranderen, toen we Bretange in wilde gaan leek het wel herfst met veel wind, hier 1 nacht gestaan op Domaine des Croix, rondleiding gehad door hun wijndomein met proeverij. Op de CP erg rustig met veel regen, de volgende dag naar Normandie waar het 1 dag beter weer was maar de buien kwamen ons achterna, ook hier veel circus mensen op P plaatsen en op CP's. Als je op zoek bent zoals in 2004 naar de duitse begraafplaats dan kan je het niet vinden en nu reden we er vlak langs, even een kijkje genomen. Het is een sobere ingetogen plaats waar geen gesproken woord of muziek in het info centrum te horen is, wel indrukwekkend met 5 kleine zwarte kruisjes, samen een plaats voor 5000 dode soldaten waarvan een groot deel nog maar 18 jaar was.

Dan veranderd ook hier het weer en zijn we in Belgie op een CP gaan staan, de andere dag naar huis gereden, als we thuis zijn begint de schoolvakantie. Camper leeg ruimen, wassen en op stal, het is hier beter weer dan in Frankrijk. We hebben 6 weken kunnen fietsen en dat is best wel lekker!

 

In de Broekerveiling van Langedijk is er west-friese modeshow van vroeger tijden, ook leuk en een ouderwetse veiling in de doorvaar veiling, bieden met de klok.

Als je goed geboert had dan liet je dat zien als je uitging, een heren en dames snelpisser, zo gaan we 'te bed', bij verdienen met garen en band, een kloeter van de eilanden, had je geld dan trouwde je zo, de enige doorvaar veiling van groente die nog intact is in europa, 2 van de 17 miljoen selfies!

Aug/Sept en Okt.

 

Een museum jaarkaart is ook een manier om 'viapunten' in je reis te plannen, op weg naar b.v. Duitsland zijn we bij het zoutmuseum in Delden geweest, klik hier

Best grappig, doe dat niet op maandag want dan zijn de meeste musea dicht.

 

Zo kwamen we in Tolkamer terecht op de CP, interessant plek waar zo'n 500 scheepsbewegingen per dag zijn, goede fietsomgeving en de chinese boot heeft een smakelijke hap om mee te nemen naar de camper.

 

Als we in de richting van Kleve komen gaan we altijd even naar Kaufland om te winkelen, groot assortiment!

Niet echt prettig op de CP in herfst en winter omdat je door bomen weinig licht maar veel vocht hebt.

 

2014 toch weer even naar Bad Bentheim en deze keer in het kasteel geweest, klik hier

 

En dan gebeurd het dat je weer eens in Haren terecht komt en de pizzeria dicht is, we gaan dan bij een kebab afhaal ons geluk beproeven, tja niet voor herhaling vatbaar, jammer veels te zout! Er hangt een grimmige sfeer waarvoor of waardoor weten we niet, zelfs groeten is teveel!

Door naar Ditzum waar het beter is, zit dat in de afgebakende plaatsen waardoor geen heibel onstaat? We verdiepen ons er verder niet in en gaan het visrestaurant weer eens testen, en dat is gelijk gebleven, goede vis en prettige bediening! Ook de garnalen kotter die in de haven verse krabben verkoopt, heerlijk hoor!

Altijd bedrijvig in de haven, we houden ervan ..

We hebben 5 dagen prachtig weer, blijven staan omdat het seizoen voorbij is en er voldoende lege plaatsen over zijn. Elke dag fietsen en 'savonds naar de mooie zonsondergang kijken op de dijk. Dit jaar was het 'toppplaats 2014', toch wel mooi zo'n status, de plaats verdiend het!

Weer 'on route' naar Geeste, mooi weer en bij het speicherbecken en omliggend gebied kan je rustig fietsen, wat we ook gedaan hebben. We hebben niet op het gras links maar op de betegelde parkeerplaatsen rechts gestaan, hier is het snachts n.l. verlicht!

 

Op weg naar huis via Enkhuizen, we weten daar een goed visrestaurant en die haven is ook altijd leuk en gezelligge bedrijvigheid en dat lokt ons. Kilometers op het asfalt hebben we dit voorjaar/zomer al gehad.

Toch in de buurt dus even naar de grashaven in Hoorn, er is kaasmarkt op de Rode Steen, het gezelligste plein van Hoorn waar de vele terrassen en musea zijn. Kaasmarkt is in de zomer op donderdagavond, kleinschaliger dan Alkmaar wat het gezelliger maakt, op loopafstand van de CP dus geen parkeerproblemen!

En vanwege het mooie weer nog even naar Volendam waar we op de CP van Katwoude gaan staan, we fietsen naar het vissersdorp waar het al vroeg onwijs druk is.

De foto's geven een kleine overzicht, op de CP is het een komen en gaan van bussen uit veel EU landen en daar buiten, als echte volendammers hebben ze hun zaken voor elkaar!

Tot de volgende reizen .... bedankt voor uw bezoek!