page8

Dinsdag 24-5-05, Naar Sicilie -Calatabiana =130 km.

 

Niet uitgerust vertrekken we met 3en omdat dat veiliger zou zijn i.v.m. de overtocht. We zouden via de kust rijden om voor Reggio di Calabria de snelweg op te gaan, omdat deze stad echt chaotisch is. Slingerend op grote hoogte bereiken we de afdaling in haarspeldbochten bij Bagnara!

Rekening houdend met zonneschermen en mensen die uit een winkel komen of de stoep voor hun winkel vegen, verreist dat de nodige concentratie en stuurmanskunst, bijna beneden door wel hele smalle straatjes in dorpjes, komen we de 2 grootste campers uit de groep tegen. We kunnen terug! Helemaal beneden is het afgesloten! We moeten wel helemaal naar beneden want eerder keren is er niet bij! Oh ja! Maar dan wel eerst koffie!!

Naar boven ging vlotter dan naar beneden, plotselinge mist wat gelukkig weer even snel weg was. De snelweg op, enorme bouwwerken langs -over de steile rotsen, prachtige uitzichten, ik snap niet waarom men binnendoor wil rijden, hier is meer rust en gelegenheid om het vanaf een parkeerplaats rustig te bekijken.

 

De afslag Villa Giovanni en Navitraghetto (=veerboot) is snel gevonden nu het kantoor voor de 'returno' tickets nog, gaat ook vlot. We gaan met Caronto&Tourist in een 1/2 uur naar de overkant voor 50 euro(retour). Bij kaartje kopen -inschepen je camper niet alleen laten. Het advies is als je boot in Sicilie afkomt direkt naar de 'autostrada' te gaan want Messina is net zo'n chaos als aan de andere kant. Smalle straten, dubbel geparkeerd staan, chaotisch. En dat hebben sommige van ons geweten!

 

Wat een verademing hier in Siclië, je kan merken dat de maffia het onder controle heeft. De wegen zien er goed uit, overal bloeit de oleander en de cactus.

We blijven de snelweg volgen tot voorbij Catania, er zijn prachtige vergezichten maar ook veel tunnels. Onderweg zien we Taormina bovenop een rotspunt liggen, duizelingwekkend hoog .. brrr

De camping ziet er goed uit, het is prachtig weer! Camping Almoetia, Via san Marco 19, San Marco Clatabiano.

We verkennen de omgeving, het strand, en horen dat de bus naar Taormina nog niet gaat.

 

Joke die ik van de campersite 'ken', maar nooit ontmoet heb, ontmoet ik hier! Van elkaar wisten we dat de reis naar Siclië zou gaan, het was niet echt een verrassing voor Joke want die had ons reisschema in de gaten gehouden. Voor mij wel! Leuk!

 

De campingbaas en vrouw weten de boel goed te vermaken want als de werkzaamheden in het restaurant het toelaten komt de gitaar tevoorschijn. Niet iedereen van de groep kan het waarderen, willen vroeg naar bed en slapen, jammer kan altijd nog vinden wij!

Woensdag 25-5-05.

Vandaag bezoeken we per bus de Etna, we gaan 1800 mtr. hoog, vandaar kan je individueel omhoog met een jeep. En dan nog eens met de kabelbaan, is net weer klaar na de laatste uitbarsting van 2002. Het is de hoogste vulkaan van Europa, is ontstaan door een onderzeese eruptie.

De grootste eruptie was in 1669, het vuurwerk duurde 122 dagen. Het puin werd 100 km. weggeworpen en een lavastroom verzwolg Catania 40 km. verderop.  Indrukwekkend!!

 

We kronkelen via lange haardspeldbochten omhoog, de lucht is jammer genoeg niet helder. Het zou een prachtig vergezicht geweest zijn. Het Etna gebied is groot, er zijn vele kraters en onderweg is de verkoolde lavastroom goed te zien. Hoe hoger we komen hoe kouder het wordt, hoe kaler het gebergte, de truien gaan het eerste aan.

Ook gaan we nog door een dorpje die er grijs uitziet vanwege de stof.

Eenmaal zien we campers staan, deze hebben hier ook overnacht.

Lijkt me toch wel saai, als de toerist weg is sluit alles en is er niks te doen of te zien, en koud!

Men is boven druk doende nieuwe parkeerterreinen aan te leggen, er zijn verschillende gelegenheden waar je kunt eten en drinken, de prijzen vallen mee. Ook zijn er veel winkeltjes met dezelfde spullen, souveniers van lavasteen.

De jassen gaan aan want er staat een flinke bries en dat maakt het nog kouder. We lopen en kijken wat in de rondte, gaan niet met de jeep of kabelbaan mee. Verder naar boven zal het er niet veel anders uitzien, bovendien is het nogal prijzig! 75 euro p.p. voor de jeep, 50 euro p.p. voor de lift. En dan nog het risico dat 'de top' in de wolken hangt.

 

Gé koopt er een warme wollen maffia pet, we gaan in de luwte op een terrasje zitten en zien busladingen vol naar boven komen. Het is echt een toeristisch gebeuren maar het maakt wel indruk! Om 14 uur gaan we weer met de bus naar beneden en er is tijd om nog even naar Taormina te gaan. En dat is toch een hele belevenis, we gaan met krappe haarspeldbochten omhoog tot de touringcar niet verder mag. Met een klein pendelbusje gaan we nog verder omhoog, de motor moet er flink aan trekken want hij brult erover! Gelukkig, we zijn er, alles kan uit want het is hier bloedheet.

Van 10 gr. zijn we nu in + 30 gr., dus wordt even puffen!

 

Taormina is ooit door vluchtelingen gesticht die op de vlucht waren voor de tiran van Siracusa. De industriële en toeristische evolutie maakt Taormina tot een van de geliefkoosde, zo niet unieke, bestemmingen van reizigers uit de hele wereld! In het stadje ben je ook voortdurend aan het klimmen, de trappen waar mensen aan wonen zijn vrolijk opgesierd door mooie potten -planten en kruiken. Hele mooie doorkijkjes naar zee en prachtige historische gebouwen.

Maar ook veel hedendaagse kramen met allemaal dezelfde rommel, het beroemde italiaanse schepijs is heerlijk!

 

We gaan met een hoge snelheid in het pendelbusje naar beneden, brrrr. Onze eigen bus doet het gelukkig iets rustiger aan!

Je kan ook met de camper naar Taormina, volg bij de P borden op de snelweg naar de grote parkeerplaats, kost 15 euro, je kunt vanaf hier met de lift naar de stad.

Over de S114 kun je in Mazzaro stoppen en dan met de kabelbaan omhoog. Taormina is een aanrader!

19 uur zijn we terug op de camping en gaan eerst aan de wijn en later eten bij Piëtro, restaurant op de camping. Zij weten de gasten goed en gezellig te vermaken.

Donderdag 26-5-05, Rustdag!

Ik ben er al vroeg uit en heb een muntje voor de wasmachine, zo hangt om 9 uur het beddengoed gewassen en al buiten. Ik doe nog handwas, ga douchen en lezen, verschoon de bedden en 'smiddags hebben we jeu de boule.

'sAvonds een gezamelijk diner met life muziek, het is grandioos gezellig en lekker weer!

Vrijdag 27-5-05 Calatabiano -Avola = 100 km.

We hebben eigenlijk weinig zin om verder te gaan, maar toch. Langs de kust gaan we verder en het wordt hier toch weer smeriger. Het is eigenlijk te heet om te rijden, stoppen ook niet voor een bezichtiging aan een stad of dorp.

Er is ook weinig gelegenheid om te stoppen, alles is smal en druk. We gaan dubbel geparkeerd staan in Catania om koffie te kunnen drinken.

Dan koetelen we rustig verder en gaan in Avola aan de haven staan, heerlijk rustig, maar onder de luifel. Eten een broodje en gaan de camping opzoeken.

 

De leiding is een kei in het vinden van moeilijk toegankelijke of niet goed aangegeven campings, zo ook deze! We gaan een heel smal poortje in en draaien met de muren mee, de camper kan er net door, dan haaks naar rechts om de camping op te draaien. Als ik wil gaan kijken of dit de camping is kan ik nauwelijks de deur openen! We komen op een klein plein waar 20 campers op moeten?? Een zeer dominante italiaan dirigeert ieder op z'n plek, en o wee als je niet luistert!! Wij krijgen een plek langs de kant en die meneer maar brullen en ik rustig aanwijzingen geven. We laten ons niet in een hoek vast zetten dus gaan we staan waar we er zo weer uit kunnen draaien. Ik zeg, sssttt tegen het dominante mannetje ... hij wordt boos en ik wijs naar Gé, die stapt uit en zegt 'prego'! 

De anderen van de groep lachen .... weg was hij. Als er weer iemand binnen kwam begon het blaffen opnieuw, en in de tussentijd was hij bomen aan het zagen om er toch 20 kwijt te kunnen! 3 van de groep staan verderop.

Het blijkt een terrassencamping te zijn en de ANWB is net voor ons binnen gekomen met een groep. Als je naar beneden loopt kom je bij een baai en daar is het goed toeven want het is + 35 gr. Camping Sabbiadoro, S115, Avola.

'sAvonds worden 3 verjaardagen gevierd, we geven koek bij de zelf mee gebrachte koffie en een paar startborrels met zoutjes -worst en kaas, wil je meer dan je eigen fles aanspreken. Het wordt een gezellige avond!

De hieronder afgebeelde fles kregen de jarigen van de groep, pas op voor de met lavasteen bedekte fles 70% alcohol!

Zaterdag 28-5-05, vrije dag.

Je kunt hem besteden om naar Siracusa te gaan maar wij vinden het zonde van het mooie weer. Om 10 uur zijn we aan het strand, boek mee! Het is een baai dus van strandwandelen komt niks. Voor de ergste warmte zijn we weer terug en liggen languit onder de luifel. Bij de leiding is een box met tijdschriften en boeken waar je in kan ruilen, de krant vindt altijd wel iemand dus die rouleert.

 

Bij de ANWB groep gaan ze pannenkoeken bakken en de trekzak komt te voorschijn, ruikt en klinkt goed, regelmatig langslopen levert je wel een pannenkoek en een liedje op, zij zijn dus ook gezellig uit en thuis.

Het is te heet voor de competitie jeu de boule.

Van de camping af is niks te beleven. We moesten ook maar eens bellen naar huis, mailen wordt niks, geen internetpoints hier op de camping! In het reisboek staat neem de camper en dan kan je daar en daar naar toe! Ja .. maar we staan allemaal vast(behalve wij), en moeten er in volgorde van binnenkomst(omgekeerd) weer uit!

Het oud-hollandse liedjesboek boek en wijn/bier/hapjes komen weer op tafel en zo wordt het weer gezellig!

 

Zondag 29-5-05, Avola - Agrigento 210 km.

We rijden route 2 dat wil zeggen gedeeltelijk binnenland en dan naar de kust. Eerst maar eens naar Noto, misschien is er een supermarkt open, niet dus! Wel een groente en fruit stal, we slaan in, niet teveel want je moet het direkt opeten zo rijp is het fruit, maar wel erg lekker! Via Modica gaan we onder Ragusa door en slalommen zo naar boven naar Comiso.

Je ziet vanaf heel hoog een stad liggen die er mooi uitziet, na de afdaling kom je dan in zo'n stad en dan is de chaos weer compleet. We rijden berg op en af, soms overbruggen we diepe dalen d.m.v. een brug, de uitzichten zijn dan gigantisch mooi. Bermen worden hier niet gemaaid maar in de brand gestoken en dat vind ik eng want we rijden er vlak langs!

Dan rijden we weer door een vlak landschap, je kan dan goed zien dat de natuur hier verder is.

De graansoorten zijn al van het land, de watermeloenen zijn klaar.

 

Over Vittoria naar Gela, hier zoeken we aan de haven een plekje om te kunnen eten.

Het is niet te doen om in ieder stadje te gaan kijken dus rijden we rustig verder. We hebben de tijd en het is prachtig weer! Het laatste stuk rijden we bijna langs het strand, we verbazen ons erover dat hier geen duinen of zoiets is.

Eerder waren het rots formaties met baaien, maar nu is het vlak land. Er is hier ook geen eb en vloed, dorpen en steden staan dan ook aan de rand van de zee. Grote schepen liggen dan ook bijna voor de deur!

 

We rijden verder over de S115 maar gaan bij het zoeken naar de camping de verkeerde kant op, richting zee. We rijden met 2 campers en plotseling met 3, die was ook aan het zoeken. Er was aan de boulevard geen doorkomen aan, de weg dan maar vragen, een hoop getoeter achter ons. En ja hoor ik had gelijk, we moesten meer naar de stad. We kwamen bij de vallei van de Tempels te staan.

De stoelen naar buiten, je kon aan de groep merken dat de vermoeidheid toesloeg. Eerst maar eens een wijntje, want ja de 5 zit al in de klok. Later naar San Leone dat is een badplaatsje waar we al stroffelent kwamen. Tjonge jonge zeg wat zijn hier de stoepen slecht, als ze er al zijn en niet volgeparkeerd staan met auto's.

Het is zaterdagavond en dan is het op de boulevard 'zien en gezien worden', complete families flaneren tot laat in de avond. Alle kinderen(ook baby's) en oma en opa gaan mee, de politie loopt ook mee.

Een gezellige bonte boel met heel veel luchtjes!!

 

Ik krijg niet genoeg van schoenen kijken, is ook een hobby hoor!

We zoeken een restaurant met terras en laten het ons goed smaken.

Dan op zoek naar een ijssalon voor een heerlijk ijsje toe, gelati's en wat een smaken...mmmmmm!

We gaan ook nog even flaneren en gaan dan terug in het donker, o jee waar moeten we nu heen? Gevonden!

Camping Valle dei Templi internationale, viale Emporium, San Leone.

 

Maandag 30-5-05, Vrije dag.

En dan begin ik 'smorgens om 6 uur met spugen en een vreselijke koppijn, migraine!! Gezellig hoor!!

Ik lig de hele dag in de camper, het is smoorheet. De ventilator draait en zo ook de wastrommel van buurvrouw, gelukkig knap ik 'savonds wat op en kan het eten binnen houden.

Sommige zijn naar Agrigento geweest en anderen naar de Tempelvallei, en weer anderen naar het strand.

Dinsdag, 31-5-05. Agrigento - Marinella di Selinunte, 106 km.

Na bij de supermarkt en de bakker te zijn geweest gaan we op pad naar de volgende bestemming. Omdat ik nog niet helemaal happy ben doen we het rustig aan en stoppen veel. Het kijken en bewegen van het hoofd gaat niet echt lekker.

We gaan over de S115 en hebben een flinke klim bij St. Giorgo met prachtige uitzichten.

Achter zo'n koepel als op de foto rij je dan langs, met een paar tunnels bereiken we Sciacca. Het stadje is bekent om zijn keramiek, heeft een kuuroord en een warmwaterbron. Dan vervolgen we de kustweg naar Marinella waar we de haven opzoeken om een broodje te eten, het is er heerlijk rustig en verkoelend.

We zijn vroeg op de camping en het eerste wat ik doe is een verfrissende douche opzoeken. Dan een dikke boom en water, veel water! Nu is het echt warm.

'sAvonds eten de meeste van ons in het camping restaurant, het is niet te doen om in de camper te koken.

Door de hitte gaan we laat op bed en kunnen niet slapen door aanhoudend hondengeblaf..ggrr

Woensdag 1-6-05 Marinella di Selinunte - Isola dell Femmina

Deze ochtend worden we om 6 uur gewekt door een buurman die probeert zijn stenen te maaien, grote stofwolken en een hoop herrie. De camping is om 7 uur leeg!! Allemaal vroeg op weg omdat het weer echt warm wordt vandaag. We kunnen kiezen tussen 105 en 200 km., vergis je niet in het aantal km's want soms schiet het niet op door het aantal kuilen, slechte bewegwijzering, en om een knap plaatsje te vinden voor een bak koffie. Wat een troep is het hier, het lijkt het zuiden van Italie wel!

We hadden over Cascala en de zoutkampen van Trapani kunnen rijden,maar ons is een prachtig strand belooft, een vissershaven waar je vis kunt kopen maar ook goede visrestaurants, daar gaan we voor!

 

De A29 rijdt goed door en we zien evengoed veel, we komen dus weer vroeg op de camping aan, zeer tegen onze gewoonte in. De luifel gaat uit, de ramen open, de ventilator aan, de fles water op tafel en dan vooral niets doen, het is te warm. Op de camping 38 gr.!!

Zo wat een afknapper!! Een grof keien strand! Vieze weg naar het vissersdorp(afval van een jaar), vis durven we niet mee te nemen zou halverwege zelf naar de camping gelopen zijn. We schuiven wel aan op een schaduwrijk terras en nemen een koud biertje uit de fles! Zo, dat smaakt!

Terug naar de camper om competitie jeu de boule te spelen maar dit is vanwege de warmte uitgesteld. Rustig zitten dan maar en veel water en fruit nemen, en een boek! Nog wel even wat was gewassen.

Camping La Playa, Viala marino 55, Isola delle Femmine.

 

Donderdag 2-6-05 Bezoek Palermo.

We gaan met de toeringcar om 8.00 uur vanaf de camping naar Monreale, dit ligt op een berg zuidelijk van Palermo. De bus klimt omhoog en wij klimmen nog enkele tientallen treden omhoog, hier is de Dom van Monreale.

Men zegt dat het 'de mooiste tempel ter wereld' is, nou heb ik ze nog niet allemaal gezien maar ik geloof het gelijk.

Werkelijk prachtig, wat een grote hoeveelheid geld gaven de vorsten van toen uit om maar indruk te maken op de paus en andere vorstenhuizen.

Het gebouw dateert uit de 12e eeuw en is zeer goed onder houden. Het is 102 mtr. lang, 40 mtr. breed, verdeeld in 3 schepen met 18 zuilen. Het Benedictijner heeft een hele mooie binnentuin met omloop, werkelijk schitterend om te zien, de binnentuin meet 47 x 47meter.

Boven de kloostergang en tuin, Gé en Leo aandachtig luisterend op de rand van de doopvont.

We klimmen nog verder omhoog om naar het middeleeuwse stadje te gaan, zoeken een terrasje, nemen een cappucino met wat lekkers.

Er gaat een rally van oude fiats van start en zo zien we onze fiat 1100, wij reden deze in de jaren '60, leuk om te zien, dat ze er nog zijn en er goed uitzien.

Als we de bus weer in gaan begint het iets te regenen, we krijgen de omgeving van Palermo te zien dus is het niet zo erg.

Palermo is de hoofdstad van Sicilie, is door aard bevingen en de bombardementen van 1943 verwoest. Er is dus weinig van de oude middeleeuwse stad overgebleven.

Het verkeer is chaotisch maar omdat we hoog in de bus zitten zien we veel.

 

Er wordt nog meer bezocht, o.a. de gigantische vingerplant bomen in het centrum van de stad. De wortels/luchtstengels zijn door de eeuwen heen in de grond geworteld, zo kan de boom wel een stam hebben van 20 mtr. en meer. Jammer, ik heb er geen foto's van, card vol!! Deze bomen staan middenin het centrum van de stad.

 

Er is een gezamenlijke lunch in een restaurantje waar je diep naar beneden gaat, ik moet zeggen de gidsen weten wel waar het goed toeven is. De wijn werd rijkelijk geschonken en gedronken, de volume knoppen van de gehoorgestoorden moesten bijgesteld worden.

Daarna wandelen we een stuk door de stad en gaan dan de bus weer in.

 

We komen bij de catacomben van Palermo, de gids waarschuwt ons over wat we te zien krijgen maar willen het toch niet voorbij laten gaan.'Catacombe dei Cappucini' is een onderaardse begraafplaats uit 1621 die een lugubere indruk maakt. Hier zijn ongeveer 8000 gemummificeerde of gebalsemde lijken bijgezet van personages uit de rijke Parlermitaanse burgerij.

In 1881 werd het gebruik afgeschaft! Maar er is nog een kinderlijkje bijgezet in 1923, het ziet nog erg gaaf. We zijn onder de indruk. Familieleden hadden in die jaren toegang tot de catacomben en zo werd ook nog wel eens de kleding verwisseld. We lopen door lange gangen, gaan trapjes op en af, en overal lijken of restanten van skeletten....

Het is zo luguber om dit te zien dat je de slappe lach krijgt! Wat zouden deze mensen gezegd hebben als ze wisten dat er in de 21e eeuw busladingen mensen naar ze kwamen kijken? Als ik de vrouw op de foto was zou ik mijn man(re) vragen, 'zeg heb jij nog shag in je zak?'. 'Nee ook mijn zakken zijn dichtgenaaid!'.

 

Dat dergelijke dingen in de 17e eeuw gebeurde, oké, maar dat dit voor publiek toegankelijk is ..... er werd geen entree geld gevraagd, wel kon je doneren bij nog steeds de kappucijner monniken. Foto's mocht je niet maken, werd door de monniken gedaan en verkocht. Ja het religieuze heeft zo zijn/haar eigen bron van inkomsten!!

 

We rijden weer door de stad terug naar de camping, ieder met zijn/haar eigen gedachten. Er wordt gegeten bij de camper, en er wordt in kleine groepjes nagekletst.

Op de camping is het vol geworden, de groep van de ANWB staat ook hier weer.

 

Een camper echtpaar is door een overlijden in de familie naar huis gegaan, we zitten precies op het verste stuk van de reis dus hij moet flink doorrijden.

Vrijdag 3 juni 05, Vrije dag in Femmini.

Ieder besteedt dit naar eigen inzicht, wij ruimen de camper op, doen de was, gaan douchen.

'sMiddags nog een keer naar het nabij gelegen vissersdorpje gelopen, lijkt wel of ze geveegd hebben!

Na wat boodschappen een terras en een koel biertje want het is warm, 34gr.

Mijn boek is nog niet uit dus ga ik dat doen, heerlijk rustig!

Zaterdag, 4 juni 05, Palermo - Oliveri, 205 km.

Eerst even langs de slager want morgen gaan we als groep BBQen, en dan op weg. Omdat het warm is willen we zo snel mogelijk(voor zover dat kan in Italie) naar de volgende camping.

Eerst nemen we de snelweg om later langs de kust naar Oliveri te gaan. Palermo door is een verhaal op zich maar het gaat goed, gewoon op de middelste baan blijven rijden en je niet laten imponeren door toeterende italianen. Voor je het weet moet je met hen samen afslaan, en in de stad terecht komen is het laatste wat we willen.

 

Eenmaal op de snelweg vinden we snel een plek om koffie te drinken, er staan nog 3 campers uit de groep, samen koffie smaakt nog lekkerder!

Van Cefalu tot Aquadolce zijn hele stukken snelweg door de tunnels, we gaan eraf om het laatste stuk vlak langs de kust te rijden. Het is omhoog/omlaag, linksom/rechtsom en erg heet er is weinig afkoeling van de rijwind, snelheid is te laag, maar harder gaat echt niet.

 

Een plek om aan de kant te komen kunnen we vergeten, er zijn wel dorpjes maar die gaan of steil omhoog of omlaag, de weggetjes zien wel erg smal dus dat riskeren we niet. Op de schaarse plekken waar je kunt staan, staan collega camperaars, even toeteren en toch maar weer door.

 

Als je om je heen kijkt zie je soms een glimp van een camper die klimt of daalt, er zijn prachtige uitzichten maar hebben beide veel aandacht op de smalle weg nodig. Vooral door de dorpjes, je rijdt vlak langs de deur van de bakker en de slager.

De camping is snel gevonden, we staan onder hoge naaldbomen in de schaduw. Camping Villagio Marinello, Via del Sole 17, Oliveri.

 

Om 5uur krijgen we van de camping een welkomsborrel met olijven en chips op het terras, voor die tijd hebben we geprobeerd te strandwandelen maar dat valt in het fijne grint niet mee!

Na de borrel eten we op het terras, de wijn gaat er flink door en zo slapen we als marmotten.

 

Zondag 5 juni 05, Vrije dag in Oliveri.

Om 8 uur drijven we in de middellandse zee, dit was tijdens de borrel zo afgesproken en ja dan moet je je niet laten kennen. Het is het 'Zwitserleven gevoel', het water is erg zout zo heb je weinig beweging nodig om toch te blijven drijven, fantastisch!

Later willen we naar het stadje gaan lopen maar dit is verder dan verwacht en blijven hangen op een terras aan zee. Cappucino met wat lekkers gaat er wel weer in en tegen de middag zijn we terug op de camping. 'sMiddags nog maar weer even in zee dobberen en kletsen in een kring op het strand.

 

Met de hele groep een BBQ organiseren, groente -fruit gezamelijk wassen en snijden, vlees koopt en bewaard iedereen zelf, wij proberen de gas bbq uit, die geeft een steekvlam dat gelijk een arm onthaart is, was even schrikken! Het was een zeer geslaagde avond met heerlijk zwoel weer .. vakantie!

Nog even gezamelijk koffie en dan op naar de 'gelati bar', mmmm dat ijs is zo lekker!!